Папи Ханс призна за комплексите за...

Един от съвременните секссимволи на родната музикална...

Мис САЩ се отказа от титлата, за да...

Настоящата носителка на титлата Мис САЩ заяви, че се...

Форбс: Бербатов е най-голямата БГ звезда

отпечатай новината

30.08.2013 13:45 | Видян 2094 пъти

Форбс: Бербатов е най-голямата БГ звезда

Димитър Бербатов, най-добрият български футболист в последното десетилетие, оглави първата класация на Forbes за български знаменитости. С това една от най-популярните и очаквани класации на престижното бизнес издание направи първите си крачки и у нас.

Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание и измерва периода 25.08.2012 до 25.08.2013 г. Критериите, по които е направено подреждането са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност - като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.

Според критериите на Forbes в звездната класация попадат: спортисти, музиканти, ТВ водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти. В първата десетка на Forbes Топ 70 на българските знаменитости са:

1. Димитър Бербатов

2. Влади Ампов - Графа

3. Слави Трифонов

4. Григор Димитров

5. Мария Илиева

6. Ники Кънчев

7. Любо Нейков

8. Миро

9. Христо Стоичков

10. Лили Иванова

Бербатов застана начело на класацията с успехите си на терена и активностите на фондацията му. Той също така е и българинът с най-много последователи във Facebook.

В селекцията не фигурират журналисти, които се занимават с новинарски и коментарни предавания, както и онези режисьори и продуценти, които не са медийно активни. Пълният списък на Forbes Топ 70 на българските знаменитости ще откриете в новия брой на списанието.

Източник: actualno.com

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !