Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Гневни фенове на Малина плашат САЩ с петиция

отпечатай новината

09.09.2013 13:15 | Видян 1650 пъти

Гневни фенове на Малина плашат САЩ с петиция

Българи, живеещи в САЩ, подготвят гневна петиция до Сената, съобщи поп-фолк певицата Малина. Поводът за активизирането на емигрантите ни е отказът на местните власти да издадат виза за изпълнителката, която беше подготвила голямо задокеанско турне, научи vsekiden.com.

"Защо за индийци, за пакистанци, за други народности няма проблеми, а при нас се получава така... Българите имат право на избор, нали това е демократично! Не става въпрос за един изпълнител, за мен конкретно, а за жанра въобще. Чакаме да разберем на какво се дължи това дискриминиране на нашия жанр. При мен и документи, и всичко е изрядно. Разбрах от организатора, че българите там са се събрали и са направили петиция до сената. Аз 10 години отказвам на покани да направя турне в Америка и не мога да кажа, че се чувствам разочарована. Получих толкова много есемеси и всички недоумяват защо. Не мога да разбера какво точно става, защото въобще не е даден ход на документите, за да се стигне до интервю. А това вече е плашещо", коментира Малина пред Signal.bg.

Тя не скри, че отказът не е първи за изпълнител от поп-фолка и от няколко месеца насам вече се превръща в тенденция. "И моят случай не е първият. От половин година насам организаторите на концертите в Америка срещат трудности с работните визи", каза Малина.

Най-неприятното за нея е това, че се е наложило да откаже доста ангажименти в България и то по време, когато има силни актуални хитове. "Винаги имаше голям натиск към мен за Америка. Това, което се случва сега, не е разочарование, защото не всичко започва и свършва с Америка за мен. Неприятно е, защото е неочаквано за никого. Тук сме отменили ангажименти за 2 месеца напред, за да си освободя време за турне. Бяха планирани около 20 концерта, резервациите вече бяха разпродадени и всичко, което се случва сега, е много неприятно за организаторите на концертите", добави тя.

За 17, 18 и 19 октомври са планираните концертите на Малина в Канада, които певицата възнамерява да осъществи.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !