Минисериалът Дарителите с премиера по...

Изключителните истории на едни от най-големите български...

Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Въргала се стопи

отпечатай новината

16.10.2013 11:15 | Видян 1590 пъти

Въргала се стопи

Четири месеца след като клапата на „Шменти капели” щракна, Влади Въргала изглежда като ухилена закачалка за сакото си. Интензивният график на работа и търчането с два камиона реквизит и 200 души масовка между София, Русе, Плана планина, Луковит и с. Сеславци са го вталили с повече от 15 кг.

„Сега съм 62 кг – мечтаното тегло за всяка мацка. Перфектната разфасовка! Не си спомням от лятото насам да съм спал повече от 4 часа на нощ. Снимките, навъртяните километри и монтажът ми отнемаха по 19 часа на ден”, каза за Монитор Въргала.

Сериалът, чиято премиера е тази събота в праймтайма на TV7, е увертюра към едноименния филм от 2011 г. Сюжетът проследява хитруването на дребно с глобални последствия, но в периода на царска България. Гонки между партизани и жандармеристи, флирт между висши руски офицери и компаньонки с вариететни шалове в елитен столичен хотел и формула за лечение на анален обрив след бърсане с овча вълна са част от забавните моменти в пилотния епизод, прожектиран в аванс за журналисти завчера.

Черно-бялата картина, саундтракът с хитове на Аспарух Лешников и специфичният изказ от онова време носят усещането за екранен хибрид между „На всеки километър” и „Оркестър без име”. „Филмът ни няма жанр, но има характер. Можех да събера суперсмешни моменти още в първия епизод, но нарочно го направих тежък емоционално.

Който остане с нас след пилота, той е нашият приятел. Обещал съм си да не близна алкохол до финала, защото първият сезон още не е завършен”, каза Въргала, който освен режисьор е и сценарист на поредицата. Предпремиерата на „Шменти капели” бе уважена от по-голямата част от звездите си, сред които Латинка Петрова, Емил Емилов, Филип Трифонов, Ася Йочева от бившия поп дует „Ел Ей”.
 
Снимка: Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !