Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Млада жена изнасилвала момче под 13 г...

В Англия се проведе съдебен процес срещу жена от Лийдс,...

Хотелът на Астор - прокълнат

отпечатай новината

13.11.2013 09:30 | Видян 2180 пъти

Хотелът на Астор - прокълнат

Магическият замък, който най-големият фокусник Астор строи от няколко години, е преследван от лош късмет. След като най-сетне работниците успяха да довършат обекта, само преди седмица няколко ламарини от тавана на хотела паднали върху тротоара. За щастие, тъй като било късно през нощта, никой не пострадал, научи „Всеки ден".

Хотелът се намира зад хотел „Хемус" на мястото, където преди беше ресторантът на Астор. Много от жителите на квартал „Лозенец" са убедени, че пространството, върху което е построен замъкът, е прокълнато, защото в този район много често се случвали нещастия. „Нищо чудно строежът да се срути някой ден. То и затова толкова време им отне да го построят, доста повече от предвиденото. Още преди години моят дядо ми е разказвал как тук преди е имало къща, където са измрели някакви хора по доста мистериозни причини, цяло семейство, и оттогава никой не е искал да купува това място. А пък Астор май го е взел на безценица, без да знае, че е прокълнато", коментират жители на тузарския квартал. Те разказват още, че по време на строежа е имало един-два случая на пострадали работници и изчезнали безследно материали. Често се случвало откачени съседи да бродят около Магическия замък на известния вълшебник и да правят зулуми.

Въпреки всички тези предсказания за нещастия Астор се е зарекъл съвсем скоро хотелът да отвори врати и да е достъпен за всеки, на който вълшебствата са интересни. Паралелно с Магическия замък Астор стяга и юбилей - 50 години под светлините на прожекторите и 70 на житейска сцена. Празникът е на 18 ноември и ще събере негови ученици и корифеи в магическото изкуство от САЩ и Европа в зала 1 на НДК. Сред тях е и Джеф Макбрайт, който Астор определя като „по-велик от Дейвид Копърфийлд".

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !