Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Жената на Вигенин събра посланическите съпруги в Двореца

отпечатай новината

20.12.2013 09:40 | Видян 4231 пъти

Жената на Вигенин събра посланическите съпруги в Двореца

Коледен прием за съпругите на посланиците, акредитирани в Република България, се състоя в Националната художествена галерия - бившия царски дворец на жълтите павета. Домакин на събитието бе съпругата на министъра на външните работи на Република България Кристиан Вигенин - д-р Милена Ангелова.

В навечерието на настъпващите празници д-р Ангелова приветства гостите с добре дошли в България. Тя разказа поверието за  големия християнски празник Игнажден, който се празнува днес. От това кой пръв ще влезе в къщата на този ден се гадае каква ще бъде и следващата година за хората от този дом. „Радостна съм да Ви приветствам в тази прекрасна зала в навечерието на настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Като виждам всички Вас тук днес, с толкова позитивна енергия, знам, че следващата година ще бъде по-добра и ползотворна”, каза домакинята. Тя отправи пожелание за светли Коледни празници и една по-успешна и позитивна 2014 година.

Събитието бе организирано с благотворителна цел, като събраните средства ще бъдат дарени на деца-художници и приложници от кръжоците на читалищата на територията на град София. Децата от читалищата „Светлина 1906” в Кремиковци, „Роден край 1931” в квартал Гевгелийски и „Пенчо Славейков 1919” в Малашевци бяха подготвили с много любов сурвачки, обреден хляб и традиционни български сувенири. Гостите имаха възможността да вземат част от българските традиции и България със себе си.

Богатитe по ритъм български танц и музика бяха представени от танцов ансамбъл към Съюза на народните читалища в България. Коледари с ямурлуци, украсени калпаци и коледарки пресъздадоха традиционния български обичай Коледуване.

Снимка: Facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !