НАЙ-НОВИ
Защо викингите са изпилявали зъбите си
В хода на историята хората са променяли телата си по...
В културата съм франзцузин, в живота...
Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...
Как празничната трапеза става здравословна
25.12.2013 09:00 | Видян 858 пъти
Мнението му споделя и Солвейг Дариго: "Излишното се елиминира естествено, при условие, че не се консумира често през празничния период и се взимат някои предпазни мерки". Добре е следобед човек да хапне един-два плода, млечен продукт или малък сандвич, за да не се нахвърли по-късно на храната.
Преди празниците не е добре също да се пази диета, защото организмът след това е склонен да компенсира. Човек трябва да яде бавно, да си дава сметка непрекъснато какво слага в устата си, да дъвче добре, за да се освободят всички аромати. Д-р Дариго мисли, че е по-важно "човек да празнува, а не да се тъпче".
Варианти
Възможно е човек да избере едно тежко ястие, а всичко останало да е по-здравословно. Другият вариант е да се наслади на всичко, но в малки количества, а и без сосове.
Важно е също продуктите да са качествени, а домашната кухня е препоръчителна. Диетолозите напомнят, че алкохолът и мазнините не са добра компания. Съчетаването им затруднява много храносмилането.
За да се възстанови човек по-добре, е важно хидратирането - с вода, билкови чайове, растителни бульони, плодове и зеленчуци. Полезна е и разходката.
Източник: dir.bg
свързани новини
Какво искат децата и родителите за Коледа?
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !