Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Цвети Пиронкова стигна финала в Сидни

отпечатай новината

09.01.2014 10:00 | Видян 1779 пъти

Цвети Пиронкова стигна финала в Сидни

Феноменалната Цветана Пиронкова постигна нов триумф в кариерата си. Тя се класира на финала на турнира от WTA в Сидни. Българката отвя световната №7 Петра Квитова с 6:4, 6:3. Пловдивчанката постигна седма поредна победа в надпреварата, като тръгна още от квалификациите. Това е втора победа на Цвети в рамките на турнира над тенисистка от Топ 10, след като на четвъртфиналите пречупи Сара Ерани и общо десета над съпернички от челната десетка.

Освен първия си финал на WTA ниво, Пиронкова си осигури чек за 64 000 долара и 330 точки за ранглистата, което се равнява на над половината от общо 611 точки, които спечели през цялата 2013 година. Това доведе до скок от близо 40 места - от №107 до №68, а успее ли да триумфира с титлата, ще добави още 165 т. и ще се завърне в Топ 60.

Пиронкова направи пробив в първия сет за 3:2, но след това допусна на свой сервис за 4:4. Българката обаче веднага отвърна с нов пробив за 5:4, който затвърди за 6:4. Във втория сет пловдивчанката направи ранен пробив за 1:0, който затвърди за 2:0. Нашето момиче направи нов пробив за 3:0, но допусна такъв за 1:3. Пиронкова отвърна със същото за 4:1, Квитова отвърна за 2:4, който затвърди за 3:4. Българката задържа следващия си серлис гейм за 5:3 и с пробив затвори сета и мача за 6:3. Пиронкова постигна два пробива в първия сет и три във втория сет за общо пет в двубоя. Петра Квитова направи един пробив в първия сет и два във втория за общо три в двубоя.

До момента Пиронкова имаше шест полуфинала на WTA ниво и от седмия опит стигна до битката за трофей. На финала в Сидни Пиронкова ще играе срещу победителката от двубоя между Анджелик Кербер (Германия) и 18-годишната американка Мадисън Кийс.

ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА - ПЕТРА КВИТОВА 2:0 сета (6:4, 6:3)

Източник: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !