Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

9 филма за Свети Валентин

отпечатай новината

11.02.2014 14:00 | Видян 2259 пъти

9 филма за Свети Валентин

Свети Валентин чука на вратата ни. Празникът може и да не си е лично наш, а взет от католическите вярвания, но все пак е хубав повод да празнуваме и да сме с любимия човек. Може много от вас да кажат, че не ни е нужен празник и точно определен ден, комерсиализиран от продавачите на рози и бонбони и плюшени мечета, за да се обичаме... Да така е, прави сте, но я се замислете колко от вас са направили в последно време романтичен жест или подарък просто ей така?

Ако не си падате по помпозните жестове и натруфени мероприятия, това което мога да ви предложа да изгледате някой романтичен филм с вашата половинка на по чаша вино.

Ето и 9 предложения за филми, които можете да изберете за 14 февруари.


1. Наистина любов (Love Actually)

Любовта е навсякъде. Тя е вълнуваща, истинска и понякога доста болезнена. „Наистина любов“е филм за всичките измерения и предизвикателства, които любовта ни поднася. Изключително остроумна и подправена с любимия ми английски хумор, комедията със сигурност ще попадне в списъка ви с предпочитани филми. Осем двойки се влюбват, разлюбват, страдат или търсят своето щастие, само за да докажат, че независимо от последиците, животът ни е лишен от смисъл, ако не обичаме с цялото си сърце.

2. Невероятната съдба на Амели Пулен (Amelie / Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain)

Амели Пулен е част от златната класика на романтичните филми. Изпълнен с много хумор, красота и особено внимание към малките детайли, този филм е филм, в който няма какво да не харесате и доказва, че не е задължително да се обръщаме към филмите от 60-те и преди това, за да гледаме истинска романтична история.

3. Нотинг Хил (Notting Hill)

Този британски шедьовър разказва история за любов, която не се съобразява със социалния статус на своите герои. Лентата не само съживява мита за любовта между обикновения човек и големите звезди, които сме свикнали да виждаме само от екран, но и доказва, че любовта е неочаквана, необяснима и въпреки това едно от най-прекрасните неща, които могат да ви се случат някога.

4. Имате поща (You’ve Got Mai)

"Имате поща" предлага цялото остроумие, очарование и сърдечност, което може да се очаква от актьорския тандем Мег Райън и Том Ханкс. Романтична история разказва историята на двама непознати, които имат чувства един към друг във виртуалния свят на имейлите, но в реалния живот са врагове. "Имате поща" предлага холивудска магия от най-редкия вид!

5. Изгубени в превода (Lost in Translation)


Всеки иска да бъде намерен. Понякога трябва да изминеш половината свят, за да откриеш своята половина. Бил Мъри и Скарлет Йохансон са в главните роли на този шедьовър за състоянието и съвпадението на настроенията и характерите. Самотна филмова звезда и скучаеща младоженка се срещат случайно в Япония и създават необичайна връзка - без обяснения и без продължение...

6. Безсъници в Сиатъл (Sleepless in Seattle)


Това е още един любовен шедьовър поверен на актьорския тандем  Мег Райън и Том Ханкс. Тази романтична комедия разказва за двама души, съдбовно привлечени един от друг. Но за да бъдат заедно има 2 малки пречки: Ани (героинята на Мег Райън) е сгодена за друг, а Сам (Тон Ханкс) няма и представа, че той и Ани са създадени един за друг.

7. 500 мига от любовта (500) Days of Summer)


Този филм със сигурност е по-различен от типичните романтични комедии или, както се казва във филма, "това не е любовна история, а история за любов". Джоузеф Гордън-Левит и Зоуи Дешанел си партнират в тази романтична и вълнуваща история, която е пътешествие изпълнено с възходи и падения, което завършва както неочаквано, така и логично.

8. Отнесени от вихъра (Gone with the Wind)

През 70-те години на миналия век този филм бе признат за най-добрия американски филм на всички времена, но дори и без тази оценка е факт, че любовта на Рет Бътлър и Скарлет О’ Хара се счита от мнозина за прародител на завладяващите любовни истории в киното.

9. Казабланка (Casablanca)


Въпреки че се появява на екран през далечната 1942 година и условията на Втората световна война представят филма предимно като политическа драма, днес историята за любовта между Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман   тотално е изместила основния военен сюжет на лентата. Преди няколко години Американската филмова академия обяви Казабланка за най-добрия романтичен филм.

Източник: fakti.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !