Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Президентът ходи на ски в работно време

отпечатай новината

11.02.2014 14:50 | Видян 1543 пъти

Президентът ходи на ски в работно време

Президентът Росен Плевнелиев напоследък се е пристрастил към ските, твърдят в Банско. Манията му обаче стигнала дотам да бяга от „Дондуков" 2 насред работната седмица и да върти слалом по пистите под връх Тодорка в работно време. Преди дни държавният глава си спретна поредна снежна ваканция, научи "Всеки ден".

От Нова година насам това е поне третата ски ваканция на президента Плевнелиев тук при нас, разкриват наблюдателни банскалии. Пристигнал е миналата сряда, по средата на работната си седмица, с едно от децата си, после се появил още един от тримата му синове.

Плевнелиеви се настанили както винаги в луксозната си вила в разложкото село Баня - на 6 км от Банско. Източниците ни разказаха, че всеки ден президентският кортеж тържествено минава в ранни зори по ул. „Глазне" в зимния курорт в посока кабинковия лифт. Невинаги обаче Плевнелиев се качва с лифта до ски зоната. От съображения за сигурност се ползва и шосето с многото завои в планината чак до Бъндеришка поляна, за да е неизвестно кой ден как президентът ще стигне до пистите.

Гардовете от Националната служба за охрана се движели около Плевнелиев и докато се пързалял. Особено стриктни обаче били те по настаняването на държавния глава в село Баня. Не допускали абсолютно никой да му нарушава спокойствието. Охраната пристига ден по-рано в луксозната вила, за да прави обстоен оглед. Вечер и през нощта освен гардовете от НСО за сигурността на президента се грижат и служители на полицията. Хора от Разлог разкриха пред „Всеки ден", че със стъмването патрулки от местната полиция профучавали към Баня.

Засега в този ски сезон банскалии са преброили три ваканции на Плевнелиев на тяхна територия. Малко след Коледа пристигнал заедно с тримата си синове и останал до 31 декември. Тъкмо си заминал, и на 3 януари пак пристигнал да почива. Последната му „визита" започнала миналата сряда, на 5 февруари.

„Явно взима уроци от бащицата си Бойко Борисов. И той, вместо да управлява държавата, играеше мач през деня, в работно време", констатират в политическите среди.

 

Снимка: 24chasa.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !