12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Киркоров и Кобзон строят дворец у нас

отпечатай новината

13.05.2014 10:00 | Видян 2673 пъти

Киркоров и Кобзон строят дворец у нас

Йосиф Кобзон и Филип Киркоров имат намерение да вдигнат голям комплекс на родното Черноморие, научи ексклузивно вестник „Всеки ден". Роденият във Варна Киркоров отдавна закупи няколко апартамента у нас, а сега зарибява и близкия си приятел Йосиф Кобзон да инвестира заедно с него в България.

Двете мега звезди на руската естрада и шоубизнес от край време са свързани с нашата страна - Филип не само защото е роден тук и има българско гражданство. Той винаги се е гордеел с българските си корени и почти на всеки концерт в Русия и в чужбина е изтъквал това пред многобройните си фенове. Кобзон също обожава страната ни, макар да няма българска жилка и да е родом от Украйна. Йосиф Давидович особено държи на факта, че една от първите му престижни награди в началото на бляскавата му кариера е от българския „Златен Орфей" през 1968 г.

Кобзон и Киркоров са много близки приятели отдавна, като лично Йосиф Давидович помогна много на по-младия си колега да завладее руската естрада. Кобзон е близък и с бащата на Филип - Бедрос, който също е музикант. Филип е почетен гост на всеки концерт на Кобзон в Москва, както и обратното. Двамата пък често изпълняват заедно любимата си песен „Моя страна, моя България." Известните певци могат да бъдат забелязани често в тузарските руски и азиатски ресторанти и барове в центъра на Москва, собственост на сина на Кобзон - Андрей.

Филип от години притежава 14 луксозни апартамента в тузарския комплекс край Равда „Емералд Ризорт", който се намира на метри от брега на морето. Той го дава под наем най-вече на богати руснаци или пък кани в тях свои колеги от шоубизнеса. Киркоров е собственик и на 4 стаи в хотел „Порт Палас" в китния комплекс „Слънчев ден" между родната му Варна и Златни пясъци.

Киркоров обмислял чрез регистрирана у нас фирма „Филип Киркоров инвестмънт", управлявана от чичо му Гирагос Крикорян, да потърси подходящи терени за издигане на морски комплекси у нас в района на Албена или на юг от Бургас. България наравно с Испания и Турция традиционно остава най-любимата страна за почивка на руснаците и дори на представителите на руския шоубизнес.

Филип предложил на Кобзон заедно да построят нови баровски домове у нас, които по архитектура, блясък и лукс да наподобяват модерните западни хотели дворци. Киркоров вече успя да убеди редица руски звезди да си купят имоти у нас като Лолита, Борис Моисеев, Надежда Бабкина.

Йосиф Давидович, който е депутат, няма право да има собствени фирми, затова и ако се залови да инвестира у нас ще го направи в лично качество. Самият той никога не е отричал, че е един от най-заможните хора в Русия. „Да, богат съм! Защото съм работил повече от всички останали", заяви наскоро в едно интервю руската естрадна звезда.

Преди да бъде избран в Държавната Дума, Кобзон ръководеше нефтени фирми, компании за имоти, за внос и износ на различни продукти, както и банки. Тази година по традиция и Киркоров, и Кобзон имат концерти у нас. Макар че официално сложи край през 2012 г. на певческата си кариера, Йосиф Давидович от време на време продължава да изнася концерти в Русия и зад граница, като любимата му дестинация си остава България.

На 14 май той ще пее в зала 1 на НДК заедно с ансамбъла на Министерството на вътрешните работи на Русия. От 28 юни до 5 юли бившият съпруг на Алла Пугачова пък ще изнесе мега концерти в Бургас, Варна, Велико Търново и София. И Кобзон, и Киркоров ще използват престоя си у нас, за да проучат възможността да вдигнат палат край морето.

снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !