12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

София Лорен проведе майсторски клас на кинофестивала в Кан

отпечатай новината

22.05.2014 18:00 | Видян 1936 пъти

София Лорен проведе майсторски клас на кинофестивала в Кан

Легендарната италианска актриса проведе майсторски клас на кинофестивала в Кан и събра на него огромен брой свои почитатели. "Когато мисля за актьорската си кариера, не мога да повярвам, че това е истина", каза София Лорен. Тя призна, че особено добре е работила с изтъкнатия италиански режисьор Виторио де Сика, с когото се е разбирала без думи на снимачната площадка.

Разказа и за участието си във филма на Чарли Чаплин "Графинята от Хонконг" (1967): "Няма да повярвате, но Чаплин се страхуваше да гледа в камерата, както правят режисьорите. Толкова беше свикнал с обектива на камерата, с актьорското амплоа, че за него бе същинско мъчение да стои от другата страна на камерата".

"Графинята от Хонконг" е единственият филм на великия Чаплин, в който той е само режисьор и не играе никаква роля. "Когато бе заснет и последният кадър, Чаплин дойде при мен и ми каза: "Вие сте скъпоценна цигулка, в ръцете на умен режисьор звучите божествено", разказа актрисата.

Тази година в Кан бе показан и нов филм с участието на София Лорен - късометражният "Човешкият глас". Актрисата играе жена, която е изоставена от любимия си, предпочел друга. Режисьор на филма е синът й Едоардо Понти. "За мен няма по-голямо щастие от това да се снимам във филм на моя син", заяви актрисата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !