бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Отиде си малко известен режисьор,...

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с...

Лили бясна, че не е велика

отпечатай новината

04.06.2014 14:15 | Видян 2060 пъти

Лили бясна, че не е велика

Лили Иванова е потресена от наскоро излязлата книга "50-те най-влиятелни жени в българската история". В томчето на доцент Цветана Кьосева примата на родната естрада е поставена чак на 26-о място, което обаче никак не е задоволявало кубратската легенда, научи "Всеки ден". Книгата подрежда в калсация най-влиятелните жени в българската история за 1300 години съществуване на държавата.

Тъй като подредбата е изготвена от зам.-директора на Националния исторически музей , героините в списъка са предимно с тежко потекло - царско или управленско. Обхватът на класираните личности започва от Първото, Второто и Третото българско царство, през Възраждането, та чак до наши дни. Не повече то десетина съвременнички влизат в класацията, като сред тях са Ванга, Ирина Бокова, Вера Кочовска, Райна Кабаиванска, Лили Иванова, Валя Балканска, Стефка Костадинова, Нешка Робева и Ренета Инджова.

Въпреки честта Лили да бъде включена в заветния списък изпълнителката на "Детелини" останала изключително недоволна, когато узнала, че ѝ е отредено 26-ото място, бивайки изпреварена от личности със "съмнителни качества" като покойните екстрасенси Ванга и Вера Кочовска. Ивана смятала, че името ѝ категорично трябва да бъде поставено в топ 5 на класацията, тъй като благодарение на таланта си тя е прославила страната ни в цял свят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !