Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Гала забременява инвитро

отпечатай новината

19.09.2014 13:39 | Видян 1759 пъти

Гала забременява инвитро

Водещата на предаването "На кафе" по Нова телевизия Гала прави опити да забременее чрез метода инвитро с донорски яйцеклетки, научи "България Днес". 47-годишната блондинка вече е във възраст, която не й позволява да стане биологична майка, твърди човек от екипа акушер-гинеколози и ембриолози от Медицински комплекс "Д-р Щерев", където Гала се бори с репродуктивните си проблеми.

"Забременяването с донорски яйцеклетки е единственият вариант за жените, които не са в състояние да произвеждат свои собствени. Най-често реципиентите на донорски яйцеклетки са пациенти в напреднала репродуктивна възраст- 40 и повече години. Процедурата по инвитро оплождане с донорски яйцеклетки обикновено има висока успеваемост поради това, че се използват яйцеклетки от млад, здрав донор с доказана фертилна функция", обясняват специалистите в областта.

Казано на прост език, Гала ще използва яйцеклетка на друга жена, която е съгласна доброволно да дари шанс на водещата да роди дете на по-младият си мъж Стефан. "Приятелят й Стефан ще бъде биологичен родител при успешен инвитро опит, а ролята на Гала ще е да износи бебето в утробата си", допълва един от лекарите в клиниката, пожелал анонимност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !