Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове...

Експертно и открито управление от първия ден обещаваше...

Простреляха премиера на Словакия

Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен...

Бербатов погълна 105 милиона евро!

отпечатай новината

26.02.2015 16:36 | Видян 1803 пъти

Бербатов погълна 105 милиона евро!

Повече от 100 милиона евро са хвръкнали за Димитър Бербатов през последните 14 години! Това сочат сметките в залеза на кариерата на 34-годишната звезда. Само за трансферите на най-популярния ни футболист в момента от един отбор в друг са били пръснати 62.7 милиона евро. А самият Бербатов дотук е заработил от футбол 42.6 милиона. Като се удари чертата, излиза че за Митко са били похарчени общо 105.3 милиона в европейска валута. Това го прави най-скъпият български спортист за всички времена!

Всичко започва в далечната 1999 г., когато ЦСКА го откупува от Пирин срещу 80 000 германски марки, комплект отборна екипировка и двайсетина чифта футболни чепици. В ранните си години на "Армията" Бербатов рита срещу 67 лева заплата на месец, плюс 45 000 долара на ръка за всеки сезон. Тогава все още той е сред евтините играчи на ЦСКА макар и обещаващ талант. Две години след това Бербатов е изтъргуван в Байер Леверкузен за внушителните 2.5 милиона евро. Там играе пет сезона при средно годишно възнаграждение от 1.3 милиона.

През 2006 г. е закупен от английския Тотнъм за 15.7 милиона евро - отлична цена за 25-годишен футболист в разцвета на кариерата си. На стадион "Уайт Харт Лейн" българинът играе общо два сезона. Във всеки от тях е получавал средно по 2.5 милиона евро като премии и заплати. През август 2008 г. настъпва най-голямото изваждане за Димитър Бербатов. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън брои на Тотнъм 38 милиона евро, което се явява рекорден трансфер за "червените дяволи". Отделно шотландецът дава на Митко годишна заплата от 4.8 милиона. С нея Бербатов се класира на 56 място сред най-високоплатените играчи в целия свят!

За четири години на "Олд Трафорд" Митко изиграва 108 мача във Висшата лига, вкарва 48 гола и заработва заплати на обща стойност от 19.2 милиона евро.

автор: dir.bg

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !