12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Канят Хилари на гейска сватба

отпечатай новината

15.04.2015 09:12 | Видян 1372 пъти

Канят Хилари на гейска сватба

Американска гей двойка, снимала се в клип на Хилари Клинтън, я покани на сватбата си. Става дума за краткото видео, чрез което тези дни Клинтън обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2016 г. Поканата бе отправена чрез ”Туитър” от бъдещия младоженец Джаред Милър. Партньорът му Нейтън Джонсън пък казва: ”Когато ни поканиха да се снимаме в клипа, не знаехме, че това е предизборен клип на Хилари Клинтън. Разбрахме го по-късно, чак след като показаха клипа по телевизията”.

Милър е 31-годишен, а Джонсън е на 30. Първият е адвокат, а вторият е консултант по здравословно хранене. Двамата живеят в Чикаго, откъдето е родом и Хилари Клинтън. Двамата ще сключат граждански брак на 19 юли - две години след като в щата Илинойс гей браковете бяха легализирани. Засега не е ясно дали Клинтън ще приеме поканата. Бившият държавен секретар и бивша Първа дама ще е доста заета заради предстоящите й предизборни обиколки, научи Блиц.

Междувременно Клинтън, подложена на натиск от лявото крило в Демократическата партия да води агресивна кампания срещу неравенството на доходите, изрази притесненията си от големите заплати, получавани от някои изпълнителни директори, предаде Ройтерс.

Тя заяви, че семействата в САЩ все още изпитват финансови затруднения. В същото време средният главен изпълнителен директор получава близо 300 пъти повече, отколкото средния работник, подчерта тя.

Забележката на Клинтън, направена в електронно писмо до нейни поддръжници, беше неочаквана поне за прогресивните избиратели. Те смятат подобни изказвания за признак, че Хилари може да се отклони от центристката политика, към която се придържаше нейният съпруг Бил Клинтън по време на своя президентски мандат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !