12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Щастлива новина за Джей Зи

отпечатай новината

22.10.2015 13:14 | Видян 1381 пъти

Щастлива новина за Джей Зи

Рапърът Джей Зи може да празнува. Той бе оправдан в делото за плагиатство, което наследника на египетски композитор бе завел срещу него и продуцента Тимбърланд.

Съд в Лос Анджелис отхвърли иска на наследника на композитора Балих Хамди. Според него, Джей Зи е изкопирал мелодията му за флейта в песента Big Pimpin. Лайтмотив в песента от 1999 г., е ориенталски мотив на флейта. Инструменталът е композиран през 1957 г. от египтянина Балиг Хамди за филма "Косара, Косара" (1960) и сега неговият племенник Осама Фахми обвинява създателите на Big Pimpin в плагиатство.

Самият продуцент на песента – Тимбъланд, признава, че е чул музиката от някакъв компактдиск, но решил, че мелодията е "без права" в публичното пространство. Когато гръмва скандала през 2001 г., екипът на Джей Зи опитал да се споразумее с лейбъла ЕМИ Арабия за сумата от 100 000 долара. Племенникът на Осама Фахми обаче, решава да продължи делото срещу рапъра и продуцента, той като “споразумението от времето не е имало стойност пред египетския закон”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !