Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Фьодор Конюхов подобри руски рекорд

отпечатай новината

26.01.2016 14:31 | Видян 700 пъти

Фьодор Конюхов подобри руски рекорд

Руският пътешественик Фьодор Конюхов подобри рекорда за най-дълъг руски полет с балон с горещ въздух. Той е прекара във въздуха повече от 25 часа, докато предишният рекорд е 19 часа и 10 минути.

В момента полетът е над централната част на региона Владимир. Топката се движи на 150 метра при скорост от 10 kм. в час. Плетът може да се наблюдава в реално време онлайн на сайта на Конюхов. Началото на полета е в 07:51 на 24 януари.

Продължителността му зависи от липсата на студ и вятър, което спестява гориво и увеличава времето за пребиваване във въздуха. Като цяло идеята е Конюхов и майсторът на спорта Иван Меняйло да прекарат във въздуха повече от 29 часа 14 минути и 35 секунди.

Сред постиженията на Конюхов са две изкачвания на Еверест, три екскурзия до Северния полюс на ски. Това е единственият руснак, който достига Южния полюс сам на ски, и прекоси Тихия и Атлантическия океани в лодка с гребла, пише Blife. В интервю за Конюхов казва, че е планирал пътеществия с десетилетия напред и се надява в последната си експедиция да е на 90 години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !