Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

За какво са ни всичките велоалеи:...

За какво са ни всичките велоалеи: Фото на деня

Премиера на „СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“ в НДК

отпечатай новината

05.02.2016 12:28 | Видян 3046 пъти

Премиера на „СНЕЖНАТА КРАЛИЦА“ в НДК

„Снежната кралица“ е спектакъл за деца и възрастни, един нежен апотеоз на приятелството, честността, достойнството и любовта. Мултимедийният спектакъл е наслада за всички сетива на зрителя и съчетавайки магията на театъра и киното, предлага съвременна визия на една от любимите класически приказки.
Инициативата се реализира с подкрепата на фондация "Америка за България".

Историята на великия Ханс Кристиян Андерсен за Снежната кралица -  символ на лошото и грозното, вече два века възпитава децата по целия свят - как да отстояват доброто в себе, как да се преборят за Онова, което обичат.

Главните герои Кай и Герда са вдъхновяващ модел на приятелството.

Герда се изпълнява от София Михайлова, момичето, което гледаме всяка вечер в рекламата на фервекс, а снежната кралица от Александра Костова - главната рола в новия бълг игр филм - "Баща ми, майка ми, сестра ми".


Жестоката Снежната кралица отвлича малкия Кай, но приятелката му Герда се зарича, че „ще преобърне света“ и ще го освободи. Перипетиите, през които преминава крехкото момиче, срещите й с приказните герои, са пресъздадени със средствата на движенческия и изобразителен театър и го превръщат в едно фентъзи представление, близко до изобразителните представите на днешните деца – децата на дигиталната ера, завладяни от 3D анимацията и фантастичните филми.
Дали Герда ще успее да спаси приятеля си, дали ще развали жестоката магия над Кай и ще продължи ли тяхното приятелство, ще узнаете на финала...


В спектакъла участват 20 деца на възраст между 6-17 години. Студио ДЕФИСТО събира на сцената младия професионален актьор Стоил Стоянов, абсолвентката от НБУ Християна Стоименова и изпълнителката на главната роля в новия български филм „Баща ми, майка ми, сестра ми“ Александра Костова.

Вижте снимки от пиесата в нашата Галерия.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !