Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Мутафова: Ванга беше лъжкиня!

отпечатай новината

04.04.2016 10:06 | Видян 2582 пъти

Мутафова: Ванга беше лъжкиня!

Стоянка Мутафова разобличи Ванга като лъжкиня и шарлатанка. Голямата комедийна актриса обяви за първи път, че смята прочутата петричка врачка за набеден феномен. Пред вестник „Всеки ден" г-жа Стихийно бедствие хвърли бомбата, че е разочарована от пророчицата.

„Да ви кажа честно, разочарована съм от Ванга. Мисля, че тя никога не е имала тези качества, които й се приписват. Просто беше една неука, но много хитра жена, която знаеше как да манипулира хората. Е, мен не успя да ме залъже и нищо не ми позна", споделя 94-годишната прима на родната комедия. Мутафова два пъти ходила при пророчицата. Първият път било още през 60-те години, когато не била чак толкова популярна. Отишла заедно с група актриси пред къщата й в Петрич и след известно чакане влязла при нея.

„Нищо не ми позна, ама нищо! Пълни глупости изговори. Каза ми, че имам син и зачака няколко секунди, явно да потвърдя. Аз си мълчах. По това време вече беше родена дъщеря ми Муки. Тя дори не разбра, че Стоянка Мутафова е при нея, чак на края на срещата каза: „Ама, това ти ли си, мари?" Ами аз съм ами, нали си голяма проницателка?! Никакъв контакт не направи с мен", спомня си Мутафова.

Втората им среща била в началото на 80-те години, когато Ванга вече била обявена едва ли не за феномен от световна величина и целия български елит й ходил на крака. По това време особено близка до сляпата пророчица била Людмила Живкова и Ванга имала покровител от най-високо място.

„Парцалев много я тачеше, не знам защо - той беше интелигентен и образован човек, но много наивен, явно го влечеше окултното. Та той и Калоянчев ме навиха да идем при нея. Казвах им, че съм много разочарована, че съм била веднъж при нея, а те викат: „Айде ма, отиваме като на театър - малко нас да ни позабавляват". Влязохме, а тя веднага почна да приказва. На мен пак нищо не ми позна, ама хептен нищо!

Парцалев излезе угрижен от срещата си с нея, не сподели какво му е казала. Калоянчев също не беше много доволен, и той като мен я усети, че е леко търчи-лъжи. Абе, шарлатанка си беше жената, не знам защо се мъчат да я изкарат светица. Тя просто налучкваше някои неща, един по-образован и начетен човек веднага би я хванал. Но в крайна сметка, всеки избира да вярва или не - човек понякога не е лошо да си мисли, че съдбата му е писана някъде горе", казва Мутафова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !