Полицейското семейство в Един за друг...

Едни от най-противоречивите участници в петия сезон на...

Беззаконие: Авторите на Под прикритие...

Във връзка с публично обявените намерения на телевизията...

3 милиона за Стоичков от мача на звeздите

отпечатай новината

25.05.2016 13:13 | Видян 1752 пъти

3 милиона за Стоичков от мача на звeздите

Около 3 милиона лева са постъпленията от звездния мач на Христо Стоичков по случай 50-годишния му юбилей, научи „Всеки ден". Миналия петък 41 000 души видяха шоуто „50 години №8" на националния стадион „Васил Левски", в което участие взеха едни от най-големите футболни величия начело с легендата на „Милан" Паоло Малдини. На терена победи отборът на Христо Стоичков (4:1), който вкара и последния гол за кеф на хората. Тлъстата сума от 3 милиона лева приходи идва от продажба на билети, спонсорство, реклама и телевизионни права за звездния двубой.

Според запознати чистата печалба за Стоичков и организаторите на практика се явяват парите от билетите и част от рекламните постъпления. Сметките показват, че пропуските за мача са донесли около 1,3 милиона лева след облагането с данъци. Останалите 1,7 милиона са от реклама. Всъщност постъпленията от спонсорите и рекламодателите са били доста по-внушителни. Но със значителна част от тях е бил покрит масрафът по организиране на футболната среща. Над 30 някогашни футболни звезди бяха на терена заедно със Стоичков. Отделно куп гости от чужбина, начело с бившия президент на „Барселона" Жоан Лапорта, наблюдаваха шоуто от ложите на „Васил Левски". Ицо им е поел всички харчове - самолетни билети, хотелски стаи, транспорт, коктейли и частни партита, специалните музикални изненади и др. Отделно са самите разходи по организацията на двубоя, който завърши с мощна заря.

40 000 зрители обаче си платиха, за да гледат спектакъла. Само от сектор „А", където бяха най-скъпите пропуски 88,88 лева, постъпленията са малко над половин милион. Близо 500 000 носят местата в сектор „В" (с цени 48,88 лв.). Трибуните зад вратите (18,88 лв. и 28,88 лв.) докарват общо към 650 500. Така чистият приход от билети за Ицо и организаторите след облагането с данъци се изчислява на около 1.3 милиона лева.

Освен легендата на „Милан" Паоло Малдини, да почетат Стоичков в София дойдоха знаменитият капитан на Франция Жан-Пиер Папен, атрактивният колумбиец Карлос Валдерама, Карпатския Марадона Георги Хаджи, италианците Даниеле Масаро и Тото Скилачи, голмайстор на Мондиал-90. От бившите съиграчи на Ицо от „Барселона" дойдоха Хосе Мария Бакеро, Чики Бегиристайн, Хулио Салинас, Сержи Бархуан, Мигел-Анхел Надал и Хуан Гойкоечеа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !