12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Актьорите от „Под прикритие“ бесни на Бахаров

отпечатай новината

31.05.2016 13:53 | Видян 4450 пъти

Актьорите от „Под прикритие“ бесни на Бахаров

Жесток скандал разтресе актьорите от „Под прикритие", след като стана ясно, че Националната лотария е използвала образите им в своя нова хазартна игра без знанието на творците. Дни преди края на последния засега пети сезон на хитовия сериал участниците се разбунтуваха, че ликовете им греят на лотарийните билети, които хиляди българи чегъртат всеки ден.

Актьорите не са давали съгласие снимките им да бъдат изтипосани в играта на Националната лотария, носеща името на сериала „Под прикритие", нито пък са получавали хонорар за това. И Владо Пенев, познат като инспектор Попов, и колежката му Койна Русева, която също игра в „Под прикритие" като адвокатката на Джаро, определиха това като „безобразна злоупотреба".

От БНТ също заявиха, че това е недопустимо. Медията - продуцент на сериала - излезе със становище, че не е давала разрешение образите на актьорите от „Под прикритие" да бъдат използвани за хазарт. От телевизията са изпратили и официално писмо до изпълнителя „Камера Ентъртейнмънт" ЕООД, чийто едноличен собственик е продуцентът Димитър Митовски, и до организатора на лотарията, в което се изразява несъгласие, „основано на изрично решение на УС на БНТ".

Актьорите от сериала обаче подозират, че техният колега Захари Бахаров е постъпил досущ като героя си - гангстера Иво Андонов, и ги е предал, като за това е взел солиден хонорар. Бахаров от години е лице на Националната лотария и водещ на нейното телевизионно предаване и поради тази причина колегите му от сериала смятат, че само той има сметка от това да чегъртат снимката му от талончетата.

Михаил Билалов, Ивайло Захариев, Мариан Вълев, Александър Сано, Кирил Ефремов, Миленита били потресени от грозната злоупотреба с имената им и от факта, че някой печели на техен гръб. „Можеха поне да ни уведомят. Това е безобразие. Моите принципи като личност категорично отхвърлят хазарта", изригна пред „Всеки ден" Ивайло Захариев, който изпълнява ролята на полицая Мартин, убит в последния епизод.

В подписаните от актьорите договори за играта им във филма обаче фигурира спорна клауза, че лицата на персонажите може да се използват по преценка на продуцентите. Именно това е вратичката, използвана от Митовски, за да действа по този начин, коментират в гилдията. Там също подозират, че изпадналият в сериозни финансови затруднения кинаджия, се е договорил с Националната лотария и може да е получил солидна сума за това. 50% от собствеността на капитала на Националната лотария е на хазартния бос и считан за един от най-богатите българи Васил Божков. Лотарията е машина за пари и прави зашеметяващ оборот от около 250 милиона лева годишно. Чистата печалба за организаторите е над 25%.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !