Все повече научни изследвания свързват храненето с ролята му в превенцията на онкологични заболявания. Макар нито една храна сама по себе си да не може да лекува рак, специалистите подчертават, че определени продукти подпомагат естествените защитни механизми на организма.
Сред най-често посочваните анти-ракови храни са гравиолата (soursop), нарът и мангостанът – плодове, богати на антиоксиданти и фитонутриенти. Към тях се добавят добре познати продукти като чесън и куркума, които са известни със своите противовъзпалителни свойства и положително влияние върху имунната система.
Важна роля заемат и зеленчуците – домати, броколи, карфиол и кейл, които съдържат биоактивни вещества, свързвани с намаляване на клетъчните увреждания. Плодовете като боровинки и грозде са ценен източник на полифеноли, а нони често се споменава в контекста на традиционната медицина.
Експертите напомнят, че ключът към доброто здраве е балансираното хранене и разнообразието в менюто, а не разчитането на единични „чудодейни“ храни.
Наталия Каменова
19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Разкриха мащабно отвличане на мъж заради ...
бТВ Екшън 21 декември 22:00ч.
Режисьор: Доминик Сена
В ролите: Кейт Бекинсейл Кари Стетко Гейбриъл Махт Робърт Прайс Том Скерит Д-р Джон Фю
Четвъртък тече спокойно и ви позволява да работите в