По нощИте печем с Ян чешки рохлички
Ухае на ванилия и любов
Ако ви се прииска да научите рецептата свиркайте в коментари
!! Update
Поради големият интерес слагам и рецептата тук:
Ваниловите рохлички (vanilkové rohlíčky) са най-обичаните чешки коледни сладки. Те са крехки, топят се в устата и ухаят на ванилия и ядки.
Ето класическата рецепта за приготвянето им у дома:
Продукти:
Брашно: 280 г бяло пшенично брашно
Масло: 200 г студено масло (нарязано на кубчета)
Ядки: 100 г фино смлени орехи (традиционно) или лешници/бадеми
Захар: 70 г пудра захар
За овалване: Смес от пудра захар и 2-3 пакетчета ванилена захар
Начин на приготвяне:
Замесване на тестото: Смесете брашното, смлените ядки и пудрата захар. Добавете студеното масло. Замесете бързо гладко тесто (най-добре с ръце, за да не се прегрее маслото).
Охлаждане: Увийте тестото във фолио и го оставете в хладилника за поне 2 часа (най-добре за една нощ). Това е критично, за да не се разлеят сладките при печене.
Оформяне:
Откъсвайте малки парченца от тестото и оформяйте тънки фитили, които след това свийте като полумесеци (рохлички).
Поставете ги в тава с хартия за печене на малко разстояние една от друга.
Печене:
Печете в предварително загрята фурна на 160-170°C за около 8–10 минути.
Внимавайте – трябва да останат светли, само краищата им може леко да порозовеят.
Овалване: Оставете сладките да се охладят за 1-2 минути (ако са твърде горещи, ще се счупят, ако са студени – захарта няма да полепне). Оваляйте ги внимателно в сместа от пудра захар и ванилия. ВИЖ СНИМКИ ТУК!
Теди Кацарова
19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Екшън 21 декември 22:00ч.
Режисьор: Доминик Сена
В ролите: Кейт Бекинсейл Кари Стетко Гейбриъл Махт Робърт Прайс Том Скерит Д-р Джон Фю