Десетина поне вида баница даже през уикенда, а общо сигурно 19 се намират в едно от легендарните заведения в патриотичен гастрономичен стил в сърцето на София - Старата пекарна. С гъби, с кайма, смесена от двете, с краве, с овче сирене, с извара, с яйце и без яйце, с глутен и без глутен, с праз, със спанак и какви ли не още измишльотини за всички онези, които също като мен обичат това висше проявление на родното кулинарно творчество звучат като несъмнено изкушение. Даже през лятото, когато всички пазим линия. Или поне се правим...
Разбира се, в заведението на ул. Аксаков досами Шишман има и други неща за хапване от тесто. И не само.
Но истинската ценност е в многообразието на баници във всички възможни вариации. Направени малко старовремски, с нови вариации, с достатъчна доза, без да е прекалена, мазнина, която беше отречена като най-вредна на света, за каквато до неотдавна я клеймяха.
Даваме ви индулгенция, оправдание и каквото искате, не се лишавайте от онова, което обичате само, защото е вредно.
Пишем го баш на световния ден на шоколада. Така че, както е модно да се казва в някои среди: "Смятайте"!
Борис Ангелов
19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 27 юли 21:00ч.
Режисьор: Луи Льотерие
В ролите: Джет Ли Дани Морган Фрийман Сам Боб Хоскинс Барт
Някой ви предизвиква – не непременно с лошо, но с