10.08.2025 08:08

ДА! Мултипротеиново тесто за калории на половина и още изненади в Pizza Del Sole

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пицата е като слънце - дори само по форма, така че името на пицерията Del Sole е точно на място. Особено на новия й адрес все на Графа, където е по-просторно. В деня на незапомнено изригване като част от серия подобни явления сме актуални с разказа за това място.


Голямата изненада е, че можете да спестите половината калории, без да се лишавате от любимия вкус и това става посредством мултипротеиновото тесто, изпозвано тук. Белтъчините са от 2 до 5 пъти повече от мазнините, които поемате - идеално за културистично и манекенски настроените и желаещите да се настроят по този начин. Усещането е за по-голяма лекота. Както при хапване, така и при последващо избиване за изяденото в залата за упражнения или басейна.


Отгоре на всичко това има интересни предложения като бургер - пица или пица - сандвич. Морската тематика също е добре засегната и не само от сърф енд търф пица с австралийско - калифорнийски привкус, но и с всякакви други скаридени и други варианти. Но също и Маргарита с Буфала - сещената простота може да бъде елегантна и де лукс. Все пак това е пица с име на кралица. Да си имаме уважението, както се казва. Тук намигаме.


Известно е, че обичаме класиката и нашият златен пицов стандарт е Четири сирена. В Del Sole, освен достатъчно и италианско сирене - последното невинаги е присъщо на пицарите у нас, този вид е поръсен с много рукола и чери домати, които придават повече свежест и лекота.


Всички теста зреят поне 48 часа. За нашата пица - 60!


Сред десертите, наред с тирамису, обърнахме внимание на еклера - да, френски, но пълнен с крем на основата на пистаКио - така е правилно да се казва и да се пише, който също опитахме.


Не ни питайте защо изобщо да се яде десерт в пицария? Просто е, спестените калории и място в стомаха от про-пиците с калории наполовина трябва да се инвестират в още удоволствие! 


Накрая, но не на последно място, специално обръщаме внимание и използваме добри думи за персонала - учтив, оперативен, приятен: нещо, на което други тепърва трябва да се учат, особено по морето. Обслужването е, по което посрещат и изпращат в този бизнес.


Но бяхме спокойни, ме всичко ще бъде ОК още, когато видяхме в менюто цитат на Сорбило. Това е името на най-добрия пицар и пицария в света и в родния за този вид храна град - Неапол. Посещавали сме неговата пицерия (да, така е правилно да се казва и да се пише) със звезда Мишлен, опитвали сме и неговата Четири сирена и знаем за какво иде реч.


Борис Ангелов 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 03 август 21:00ч.

Тринадесет 2010 г. ‧ Трилър/Екшън ‧ 1 ч 31 мин

Режисьор: Гела Баблуани
В ролите: Сам Райли Винс Габи Хофман Клара

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак