Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Поканиха концерта на Кирил Икономов в Южна Америка

отпечатай новината

20.03.2009 13:30 | Видян 2229 пъти

Поканиха концерта на Кирил Икономов в Южна Америка

Посланиците на Венецуела и Аржентина поканиха първия авторски симфоничен концерт на композитора Кирил Икономов със Софийска филхармония да бъде представен и в техните родни страни. Спектакълът „За да има живот” триумфира в зала „България” и цяла плеяда от политици, посланици и уважавани лекари стояха 15 минути на крака, за да го аплодират.

Музиката на маестрото така отпусна душите на присъстващите в пълния салон, че развърза и кесиите им. В кутията, поставена на изхода, беше събрана доста солидна сума, която тепърва фондацията “Утре за всеки” ще пресмята, тъй като освен Банка ДСК, още много бизнесмени дариха своите чекове за борбата с рака на млечната жлеза.

Софийска филхармония представи 11 авторски пиеси на Икономов, сред които беше и най-големият му естраден хит “Честит рожден ден”, изпълнен от съпругата му Мая Нешкова преди 20 години. Композицията прозвуча по нов съвсем различен начин в инструментална версия, но още от първите акорди, публиката позна любимата на няколко поколения българи мелодия и през цялото време ръкопляска в ритъма й. Самата певица бе гвоздеят на програмата в трио със звездите на Музикалния театър “Стефан Македонски” – Зорница Дамянова – сопрано и Марио Николов – тенор, с които представиха баладата “Ден”.

Музикантите от оркестъра свириха с приповдигнато настроение и нямаше зрител, който да не отбележи, че филхармонията звуча много по-различно от всеки друг път.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !