Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Магнетичната Сара Чанг се завръща за концерт в зала България

отпечатай новината

23.10.2019 17:04 | Видян 983 пъти

 Магнетичната Сара Чанг се завръща за концерт в зала България

Само две години след като нейното изпълнение на „Годишните времена“ от Астор Пиацола направи фурор у нас, световноизвестната цигуларка Сара Чанг удържа на обещанието си да свири отново със Софийската филхармония: този път Концерт за цигулка и оркестър на Сибелиус, а във втората част на вечерта – Симфония N9 „Из новия свят“ на Дворжак.

На концерта в зала „България“ на 10 ноември на диригентския пулт пак ще застане директорът на Филхармонията маестро Найден Тодоров, към когото 38-годишната звезда на цигулката изпитва топли чувства. „Трябва да се гордеете с вашия маестро. За мене е удоволствие да работя с него. Много рядко се случва да влезеш на първа репетиция с оркестър и диригент, които не познаваш, и да се получи от първия момент“, сподели тя при предишното си гостуване.

Любимка на Рикардо Мути и Зубин Мета, Сара Чанг е работила с най-изтъкнатите диригенти на нашето време. За нея големият Йехуди Менухин казва: „Смятам, че тя е най-прекрасният, перфектен, идеален цигулар, когото някога съм чувал“. Обявена за дете чудо, Сара дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония едва 8-годишна. Към момента тя е сред най-високоплатените солисти в света. Сред многобройните награди, които е получавала, са ЕХО Класик, „Грамофон“ и International Classical Music Award. През март 2008 г. Сара Чанг е хонорувана за млад глобален лидер от Световния икономически форум (WEF) заради нейните професионални постижения, отдаденост на обществото и потенциал за оформяне на бъдещето на света. Годишно американката с южнокорейски корени изнася около 150 концерта на всички континенти.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !