Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Сара Чанг с концерт у нас

отпечатай новината

12.10.2011 11:45 | Видян 1217 пъти

Сара Чанг с концерт у нас

На 26 октомври в зала 1 на НДК „Фортисимо Фест 2011” ще срещне почитателите на класическата музика със световноизвестната цигуларка Сара Чанг. Концертът е под мотото „Огнени струни” .

Сара Чанг е призната в цял свят като една от най-великите цигуларки на нашето време. Кариерата й започва още в най-ранна детска възраст – едва на 8 години Сара Чанг изнася първия си концерт с Нюйоркската Филхармония. Следва бляскава кариера, продължаваща над две десетилетия, и десетки концерти със световноизвестни оркестри и диригенти.

Концертът на младата американска звезда в България е по покана на създателите на Фортисимо Фест – Максим Ешкенази и Фондация „Америка за България”. Сара Чанг сама е избрала произведението, което ще изпълни пред българската публика – Концерта за цигулка и оркестър на Сибелиус, предизвикателство за всеки виртуозен изпълнител.

Всички ценители, присъстващи на концерта на Сара Чанг, ще подкрепят със средствата от билетите си образователния проект “Фортисимо в клас”, в който ученици от начални училища се докосват до музиката по нетрадиционен начин.

Източник: vsekiden.com

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !