Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Магазинчето за шоколад и мечти

отпечатай новината

17.01.2020 17:00 | Видян 1502 пъти

Магазинчето за шоколад и мечти

Заповядайте в най-сладкия магазин на очарователната уличка „Валери Лейн“! Очаквайте на 21 януари с печата на издателство „Хермес“. Кийра обича това, което прави. В малката си шоколатерия тя изработва ръчно сладкарски изделия – домашните й бисквитки, шоколадовите бонбони и плодовете с кувертюр привличат любители на вкуснотийки на всякаква възраст. А често и самата тя не може да устои на апетитните сладкиши. Но какво значение има?

Тя не би се отказала от своята страст, пък и харесва извивките си. Но гаджето й Джордан, с когото вечно спорят, е на друго мнение. За щастие Кийра има верни приятелки, които я подкрепят и я харесват каквато е. Освен това напоследък един очарователен клиент пазарува все по-често в магазинчето за шоколад...

Авторката Мануела Инуса е родена през 1981 г. в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя тридесети рожден ден, решава, че моментът е сега или никога. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „Валери Лейн“, които омагьосаха сърцата на читателите и завладяха списъка с бестселъри на Spiegel. Освен автор на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и британската поп музика.

Тя все още живее в родния си град със съпруга си и две им деца. Остава около месец до Празника на любовта „Свети Валентин“ и ако планирате да изненадате любим човек или да зарадвате себе си с нещо шоколадово, ето една вкусна рецепта от „Магазинчето за шоколад и мечти“. Още идеи за сладки изкушения, ви очакват сред страниците на романа. БЕЛИ СЪРЦА С ПОРТОКАЛ И МАКАДАМИЯ: Съставки за около 30 бонбона,75 мл сметана, 300 г бял кувертюр, 1 с. л. настъргана портокалова кора, 1 шишенце портокалова есенция, 50 г накълцани на ситно ядки макадамия. Затоплете сметаната в тенджера.

Добавяйте постепенно кувертюра и бъркайте, докато се разтопи. Изсипете сместа в купа и охладете за два часа в хладилника. След това я разбийте с миксер до получаване на кремообразна консистенция. Добавете настърганата портокалова кора, есенцията и ядките. Напълнете шприц и разпределете сместа в сърцевидни формички за бонбони. Оставете за един час в хладилника. Кийра препоръчва да използвате бял шоколад, но бонбоните са превъзходни на вкус и с млечен или леко горчив шоколад.

 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !