НАЙ-НОВИ
Пияни войници, хванати да правят секс...
Двама пияни войници бяха хванати да правят секс в...
Гимназисти от общ. Велинград се...
Учениците от СУ Методий Драгинов, с. Драгиново (община...
Накисвайте плодовете и зеленчуците с часове преди да ги изядете: какво правим с времето в карантина
20.04.2020 10:07 | Видян 2273 пъти
Днешният лайфхак е посветен на нещо всекидневно, което обаче е много важно, за да бъдем сигурни, че няма да се заразим по случайност с коронавирус.
Съветът на деня какво правим с времето в карантина е за плодовете и зеленчуците.
Доста от нас се научиха, а други отдавна ги мият с топла вода, че даже и със сапун, както свикнахме по безброй пъти да третираме ръцете си, та кожата им загрубя и ще трябва яко да пазаруваме кремове.
За плодовете обаче, оказва се, тези 19,20,30 секунди не са достатъчни.
Специалистите по здравословно хранене и хигиена препоръчват да ги накисваме за няколко часа или поне за 1 във вода, по възможност топла, преди консумация. След като ги извадим обратно, минаваме ги веднъж под чешмата и след това смело консумираме.
При боите и другите химии, с които разкрасяват плодовете, за да бъдат по-лъскави и с по-привлекателен търговски вид - все едно дали в карантина или извън нея, този лайфхак е добър за непрекъснато прилагане, категорични са експертите.
свързани новини
Къде да поставим прочистените неща от дома: какво правим с времето в карантина
Пренареждане и прочистване на библиотеката, когато хартията е 4 ст./кг: какво правим с времето
Правенето на коктейли у дома може да се окаже професия след короната: какво правим с времето
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !