Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Световен ден на околната среда по Da Vinci през юни

отпечатай новината

22.05.2020 09:09 | Видян 1080 пъти

Световен ден на околната среда по Da Vinci през юни

5 юни е Световният ден на околната среда! Отбележете го с Da Vinci и разберете защо е толкова важно да се грижим за нашата невероятна планета, докато тя се носи из Вселената! Открийте защо се променя климатът ни в „Знаеш ли как?“ и овладейте силата на въздуха с „Изследователи: Направи си сам наука“. Бум! За някои хора грижата за нашия свят е професия. В „Когато порасна“ Михаела научава какво е да работиш като градинар в града и да отглеждаш пресни храни в затворени помещения през цялата година в градски условия.

Тогава тя се запознава с лесничей, който се грижи за дървета, за да помогне за запазването на въздуха около нас чист и за наличието на повече кислород. Удивително.Дори когато сте си вкъщи, можете да дадете своя принос към каузата за опазването на околната среда чрез рециклиране. Вижте страхотните идеи в „Пълен боклук“ и направете бижута от опаковки на чипс, кегли от пластмасови бутилки или чудесен картонен скутер за химикалките си!

Гледайте всичко това по тв канал Da Vinci на 5 юни и още много. Удивявайте се! 18:30 -„Пълен боклук“ –  „Лъжлива бъркотия и Винсент ван Гог“, 19:00-„Пълен боклук“ – „Пластмасов кегелбан и Салвадор Дали“,19:30„Когато порасна“ – „Градски фермер“,19:30       „Когато порасна“– „Лесничей“,20:00      „Знаеш ли как?“  – „Наука за сезоните“, 20:30      
„Изследователи: Направи си сам наука“ – „Силата на въздуха“. На 8 юни-понеделник пък от 21:00ч. до 01:00ч. ще бъде отбелязан Световния ден на океана. Защо наричат Земята Синята планета? Защото повече от 70% от нея е покрита от вода! Уау! В Световния ден на океана си припомняме колко важен е океанът за нас и за всички негови обитатели, от дребните малки организми до най-голямото животно в света – синият кит.   Океанът е също така мястото, където намираме екип от учени, борещи се с пронизващия студ в „Операция „Айсберг“.

Те са в състезание с времето, защото айсбергите се топят поради промените на климата. Научете и по друг начин как това се отразява на океана и на живота ни в „Климатичните промени в числа“ и „Знаеш ли как?“. Силата на природата! Гледайте всичко това и още много по тв канал  Da Vinci на 8 юни. 21:00       „Климатичните промени в числа“, 22:35   „Знаеш ли как?“ - „Наводнения, потъващи брегове, бури“, 23:05„Операция „Айсберг“ – „Раждането на айсберга“, 00:00 „Операция „Айсберг“ – „Животът и смъртта на айсберга“.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !