Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Романтично лято със Софийската филхармония в Квадрат 500

отпечатай новината

23.06.2020 12:47 | Видян 1018 пъти

Романтично лято със Софийската филхармония в Квадрат 500

Софийската филхармония и Националната галерия канят публиката на поредица концерти в атриума на Квадрат 500. От 3 юли до 7 август в петъчните вечери от 18:30 ч. в това артистично пространство ще звучат шедьоври на камерната музика в изпълнение на водещи състави на Софийската филхармония.

Началото поставят Струнен квартет "Филхармоника" с изцяло австрийска програма. На 3 юли публиката ше има удоволствието да чуе Струнен квартет №6 от Хайдн и Струнен квартет “Розамунда” от Шуберт. Концертът е включен в програмата на Австрийските музикални седмици.

Още два струнни квартета - "София квартет" и "Фрош" - ще дебютират в Квадрат 500 на 10 и 17 юли. В програмите им ще звучат творби на Моцарт, Хайдн, Шостакович, Бетовен и Брамс.

Филхармоничният духов квинтет и музикантите от „Кварто Квартет“ ще представят атрактивна програма с творби на Моцарт и Шпор на 24 юли. Колаборацията между двата състава винаги се радва на успех сред публиката.

На 31 юли ще бъде дебютът на най-новата формация на Софийската филхармония - Флейтовият квартет "Флаутисимо". Момичетата, които впечатлиха със своите домашни записи по време на пандемията, ще свирят пред публика в компанията на не по-малко атрактивните си колеги от Вокалния състав "Белла Воче". В този изцяло дамски концерт ще звучат творби от Менделсон, Доницети, Берлиоз, Леонкавало, Дворжак, Воън Уилямс и др.

7 август е запазен за Камерния ансамбъл “Класик Арт”, който ще направи разходка из няколко музикални епохи - от Моцарт до Куин. С него на сцената ще са и кларинетистът Явор Добрев и валдхорнистът Михаил Михайлов.

Билетите за концертите вече са в продажба на касата на зала "България" и в Ивентим. Те ще дават достъп и до експозицията в Квадрат 500. Най-новата и най-голяма сграда на Националната галерия разполага с 28 зали на четири нива, в които са изложени 1600 произведения на Захари Зограф, Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Иван Милев, Андрей Николов, Владимир Димитров- Майстора, Сирак Скитник, Вера Недкова, Христо Явашев-Кристо и други  български, европейски и американски художници, както и образци на азиатското и африканското изкуство.

Входът за концертите е от бул. „Васил Левски“. Експозиционните зали могат да бъдат разгледани от 17.00 до 18.00 часа.

Концертите oт лятната програма на Софийската филхармония са под патронажа на кмета на Столичната община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на програмата „Сподели музиката в Двореца Врана“ и са част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Източник: Monitor




автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !