Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

За агресията и расизма с тийнове в неравностойно положение

отпечатай новината

06.07.2020 12:53 | Видян 1019 пъти

За агресията и расизма с тийнове в неравностойно положение

В най-големия и най-добрия книжен център в София и България Гринуич Сдружение Екопрограма събра тийнейджъри в неравностойно социално положение на дискусия за агресията, расизма и езика на омразата – темата на сезона в целия свят, която все още малко се обсъжда у нас.

За да бъдат спазени противоепидемичните мерки, броят на участниците беше намален наполовина, което обаче не попречи на активното им включване в разискванията. Защото тази група млади хора са сред най-засегнатите от толкова актуалната на фона на случващото се по цялата планета в момента тема. По тази причина имаха и много за разказване по нея.

В диалог с тях влезе директорът на дирекция  Социални услуги за деца и възрастни в Столичната община Минка Йовчева. Освен нея, в обсъждането се включиха и хората, които възпитават младите хора, които са в най-голям риск от излагане на насилие, агресия и расизъм.

Тъй като срещата бе по проекта Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, основното послание беше, че силният невинаги побеждава, а най-голямата победа е над себе си.

Проектът "Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите" се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по НПИМД по чл. 10а от Закона за хазарта.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !