Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

ДА! Lili Pham: стилен азиатски фюжън на жълтите павета

отпечатай новината

07.07.2020 11:51 | Видян 1249 пъти

ДА! Lili Pham: стилен азиатски фюжън на жълтите павета

„Вие сигурно сте полудели”, със сигурност това е бил възгласът на мнозина, когато видяха как, навръх пандемията и затварянето на заведенията, претенциозният ресторант за азиатски фюжън Lili Pham се премести в края на март на жълтите павета, между Корсо и Арбат, срещу руската черква и зае мястото на испанско заведение за тапас, което така и не тръгна нещо като 6 години.

Големите витрини на някогашната галерия Кати в подножието на политбюровската кооперация откриват гледка към двуетажния ресторант, който беше преподреден в азиатски ретростил. От „испанското” минало са останали  шарените плочки на широкото стълбище, оригинално разделено с дървени колони. Стените са с лофт идея, сиреч внасят една доза американщина. Дебелата ламперия в маниера на старите класни заведения на Пекин, Хонконг, Сайгон създава добро предусещане за предстоящата среща с микса от кухни от Далечния Изток.

Особено при гледката на някои от масите с вътрешния им въртящ се кръг за компаниите, които си вземат по много неща и всеки пробва от всичко, съвсем в духа на азиатската традиция. И интериорно, и кулинарно Изтокът е представен без прекомерната показност на японските ни ресторанти, но и без простащината на китайските у нас. Странно е кога ли българските предприемачи най-накрая ще разберат, че и двата варианта спират предварително клиентите, които търсят вкуса на Азия, представен по един незадължаващ начин.

Е, намери се най-накрая и такъв пример, при това в центъра на центъра на София. Балансът, както се и полага на нещо азиатско, е постигнат. Това важи и за менюто. То е изпъстрено с китайски, тайски, японски, виетнамски, близкоизточни, но и европейски мотиви. Нашата комбинация от испанско гаспачо за старт и сьомга терияки, направена доста добре, се оказа доста приятна, освен съвсем реален фюжън. Разбира се, представена така, както се поднася и се очаква на вкус в Европа. Също важен баланс.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !