Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Търсят кой да изиграе принц Филип в сериала Короната

отпечатай новината

10.08.2020 11:31 | Видян 1185 пъти

Търсят кой да изиграе принц Филип в сериала Короната

Не пет, както досега се смяташе, а шест ще бъдат сезоните на сериала „Короната“ (The Crown), посветен на британското кралско семейство, който през последните години спечели и зрителите на Netflix, и куп награди (3 отличия „Златен глобус“ и 8 ЕМИ).

Преди време сценаристът Питър Морган беше споделил: „Първоначално си представях 6 сезона, но когато започнахме да работим по сценария на 5-ия сезон, осъзнах, че сега е идеалният момент да спрем“. Впоследствие обаче той си връща думите назад, решавайки, че делата на кралската фамилия няма да се поберат в 5 сезона. Уточнено е обаче, че действието в поредицата няма да стига до наши дни, например до сагата с Меган Маркъл и принц Хари.

Започва да се очертава актьорският състав за последните два сезона. Освен Имелда Стантън, която ще се превъплъти в Елизабет II, поемайки щафетата от колежките си в предишните сезони Клер Фой и Оливия Колман, вече е ясна и актрисата, която ще изиграе принцеса Маргарет – сестрата на кралицата.

В третото си превъплъщение в „Короната“ тя ще има лицето на Лесли Манвил, която заявява, че ще е щастлива да се снима редом с добрата си приятелка Имелда. По-рано Маргарет беше Ванеса Кърби, а след това известната Хелена Бонъм Картър. Не е още избран обаче актьорът за ролята на принц Филип – съпругът на Елизабет, след двамата досегашни титуляри – Мат Смит и Тобайъс Мензис.

За момента няма сигурна дата за излизането на екран на четвъртия сезон, работата по който приключи преди пандемията от коронавирус. Единственото влияние на COVID-19 върху него бе това, че екипът трябваше да анулира партито, ознаменуващо края на снимките. Предполага се, че премиерата може да се състои към края на 2020-а, но за последните два сезона може би ще се чака още поне 2 години.

Четвъртият сезон разказва за 80-те и 90-те години на ХХ век и по време на него ще проследим съдбите на две иконични личности от епохата – Лейди Даяна и Маргарет Тачър. Те ще бъдат изиграни съответно от актрисите Ема Корин и звездата от „Досиетата Х“ Джилиан Андерсън.

Трите досегашни сезона от по 10 епизода бяха излъчени през 2016, 2017 и 2019 г.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !