НАЙ-НОВИ
Момичето, което убеди приятеля си да...
На 1 март 2008 г. двама мъже нахлуват в дома на...
Това съобщение е до всички мъже -...
По случай Международния ден на мъжа на 19 ноември ММА...
Рак с наденици и кренвирши всеки ден: Какво да правим с времето в карантина
26.03.2021 12:55 | Видян 1618 пъти
Учените са единодушни - надениците и кренвиршите са канцерогенни, особено при употреба повече от веднъж до два пъти седмично и то в минимални количества. Ако ги хапваме всекидневно, онкозаболяванията са гарантирани. Но това далеч не е единствената им беда. Те са вредни и за сърцето, и за зрението. За едното поради огромното съдържание на вредни мазнини - напоследък те стават все повече, понеже се пести от сланина и стигат 20% от съдържанието на колбасите, за другото - поради прекомерното съдържание на сол - в един брой се съдържа половината от дневната доза, която е необходима на организма.
В тези вредни продукти има и натриев нитрит. Той,от една страна, помага срещу микроорганизмите в стомаха и неблагоприятните реакции при попадането на въпросните храни в организма.
От друга страна, обаче се образува т.нар. трансглутаминаза, която пък води до
свързани новини
Как да спим здравословно като поза и възглавница за глава и за крака
ЕС спира бг розата в парфюмите, слагат урина и метанол, 50% от нет-магазините пласират ментета: Какв
Вредно ли е печенето в алуминиево фолио: Какво да правим с времето в карантина
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !