Мика Стоичкова е бременна

ика Стоичкова е бременна от годеника си Мартин Трайков....

Стрелба в кв. Модерно предградие:...

Стрелба в столичния квартал „Модерно предградие“, съобщи...

Княз Борис с първа публична изява на Green Transition Forum 4.0, идва и още един принц

отпечатай новината

12.06.2024 16:38 | Видян 503 пъти

Княз Борис с първа публична изява на Green Transition Forum 4.0, идва и още един принц

Първият наследник на българската корона Княз Борис Търновски ще направи първата си публична проява не само у нас на Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа (ЦИЕ), организиран от Dir.bg и 3Е-news. Това ще стане в третия ден на най-големия зелен форум в цяла Източна Европа, който ще се проведе в София. На 28 юни програмата започва с реч на президента Румен Радев, който миналата година беше един от най-добре посрещнатите оратори на мащабното международно събитие.

Князът ще участва в третата сесия, озаглавена: Тенденции в дигитализацията и кибер сигурността в Централна и Източна Европа. Неговата идея е мощно привличане на технологични инвестиции в България по новия Чип-акт на Европейския съюз. Освен това обаче трябва и активност от страна на държавните органи. За щастие, сред другите "панелисти" на същата дискусия ще бъде министърът на електронното управление Валентин Мундров, така че князът ще бъде чут. В сесията ще участват също заместник-министърът на иновациите и растежа проф. Георги Ангелов и полският зам.-министър на дигиталните работи, както там се нарича съответното ведомство, Кшищоф Гавковски, както и ръководителят на ресорния департамент на датското външно министерство Дарио Зорич.

Още един принц ще участва в Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа (ЦИЕ), организиран от Dir.bg и 3Е-news. Това е Хасан Бил Талал от Йордания, който ще се включи в една от най-интересните дискусии в рамките на форума, посветена на стратегическата роля на ядрената енергетика за постигане на целите по декарбонизация. В нея ще участват както български експерти, така и шефът на румънската АЕЦ Черна вода, строителите на следващите блокове в половинвековната ни тази година АЕЦ Козлодуй от Уестингхаус, както и Джо Филипиш, който оглавява инвестиционния фон на инициативата Три морета. Министрите на енергетиката на Румъния и Молдова са други от гостите на форума.

Припомняме, че негови звезди ще бъдат специалният пратеник на американския президент по въпросите на климата Джон Кери и вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шевчович.

Още интересни гости и теми от невиждания по размах форум в София очаквайте в следващите дни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !