Да превърнеш пустинята в оазис, без...

Полуостров Синай е неприветливо място, на което може да...

Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Принц Уилям направи тайно посещение в МИ6 без Кейт

отпечатай новината

17.06.2024 15:47 | Видян 455 пъти

Принц Уилям направи тайно посещение в МИ6 без Кейт

Принцът на Уелс е направил частно посещение в MI6 – подробностите са забулени в тайна и са потвърдени едва след като тайното пътуване приключило, съобщи Mirror.

Престолонаследникът Уилям се срещна с тайната служба за разузнаване, която се занимава с чуждестранното разузнаване и защитава Обединеното кралство от рискове в чужбина, в четвъртък следобед. Посещението не беше оповестено предварително и се появи едва след това в Court Circular, ежедневния списък на официалните кралски ангажименти, който се публикува на следващия ден.

Не е известно дали принцът се е срещал с шефа на MI6 сър Ричард Мур с кодово име "C". Записът в Съдебното писмо гласи просто „Принцът на Уелс този следобед посети Тайната разузнавателна служба“, без да се посочва местоположение или допълнителни подробности.

Дворецът Кенсингтън отказа да предостави повече информация за посещението. Уилям, като херцог на Кеймбридж, направи подобно посещение през 2022 г. и отиде в централата на MI6 в Лондон с сегашната принцеса на Уелс през 2012 г.

През 2019 г. той също прекара три седмици в работа с MI5, MI6 и GCHQ, за да научи как работят агенциите за сигурност и разузнаване на Обединеното кралство. „Тези агенции са пълни с хора от ежедневието, които вършат най-необикновената работа, за да ни пазят в безопасност“, каза той тогава.

„Те работят тайно, като често дори не могат да кажат на семейството и приятелите си за работата, която вършат, или за стреса, пред който са изправени.“ През март MI6 стартира акция за наемане на повече чернокожи и азиатски шпиони.

Първият чернокож шпионин, дал интервю на живо, каза пред BBC Radio 1Xtra, че работата за MI6 е по-вълнуваща от Джеймс Бонд, измисленият шпионин на MI6, който служи на краля и страната.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !