НАЙ-НОВИ
Риана със скъсан чорапогащник на събитие
Риана безброй пъти е обучавала културата на изкуството...
Глен Хюз за пръв път с „Гласовете на...
Феновете на рока и класиката вече може да запазят в...
ДА! Зелен шоколад и истинска мача, наред с японския шницел в The Sushi Bar
02.12.2024 14:54 | Видян 267 пъти
The Sushi Bar e първото суши в София и България, но е и един от най-елегантните ресторанти на милионния град и на страната, независимо от своята непретенциозност и достъпност. Какво предлага, освен безбройните видове хапки, които наричаме с общото понятие „суши”?
На първо място, като всеки истински японски ресторант – истинска градина. Тя е разположена в средата между витрините, гледащи към нея на салона с камина и на мъничкия салон с ниски маси и сядане край тях по тичиния за Страната на изгряващото слънце начин. И е поддържана чудесно, въпреки сезона.
На второ място, като всеки истински японски ресторант – минималистичен, но не скучен дизайн, в който основна роля за уюта има дървото.
На трето място, предлрага много повече от десетки и десетки видове суши, сашими, маки и т.н. хапки в сетове и отделно, които сме опитвали и са добри. Има и по-интересни ястия японския „шницел” Кацудон.
Ние обаче сме подчертани фенове на сладкишите, а най-вече на зеления шоколад върху блат от орехов марципан и с мисо за разкош. Почти плоският „манекенски” десерт е разрязан на 6 миниатюрни парчета от по 10-ина грама – подобни по тежест на бонбони. Вкусът е интересен и сладкишът си заслужава да бъде опитан. Правен е на място.
Също като оригиналната мача, световноизвестния зелен чай, каквато няма да опитате другаде в София в нейния японски вид, при всички опити в тази посока, които се правят от различни заведения.
Борис Ангелов
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !