Джон Уик 4 с премиера в национален...

Най-новата четвърта част от зрелищната екшън поредица...

Колкото по-проста е една жена,...

Колкото по-проста е една жена, толкова по-сложен е...

Стефан Данаилов свали с моя режим 40 кг и ме направи диетолог, храня се с успех: Касабие

отпечатай новината

20.02.2025 12:22 | Видян 459 пъти

Стефан Данаилов свали с моя режим 40 кг и ме направи диетолог, храня се с успех: Касабие

"Като студентка по медицина - специалност, която ми наложи баща ми, вместо актьорството, което исках да следвам, бях помогнала, напълно спонтанно, на дете на приятели, което имаше проблеми с теглото, да свали 10 кг. със здравословно хранене. Един ден телефонът ми звънна и непознат за мене глас ме попита аз ли съм диетоложката Енджи Касабие и кога мога да го приема за преглед, защото разбрал какви резултати съм постигнала с детето - явно родителите са били и негови познати и са ме похвалили. Представи се като Стефан Данаилов, което нищо не ми говореше - все пак съм ливанка. Приятелката, която беше с мен, докато говорех и чу разговора, възкликна - как така не зная Стефан Данаилов. Казах, че ще му се обадя по-късно, за да ми обясни.

Нямах дори къде да го приема. Звъннах на познати дали мога да използвам офиса им. Така се съгласих да поема първия си сериозен ангажимент. Готвех на Стефан и съпругата му Мария и той свали 40 килограма с моя режим на хранене. Преди това беше се подложил на нездравословно отслабване и беше придобил метаболитен синдром. Но не съм се чувствала диетолог.

Той ме произведе, като запитан от журналисти в негово интервю като министър как е придобил толкова различна форма, той каза, че го дължи на диетоложката Енджи. Така мечтата ми да стана известна актриса почти се сбъдна - най-големият актьор ме направи известна, макар и с образованието, което по бащината воля придобих.

Оттогава и досега, когато ме попитат с какво аз се храня, отговарям: "С успех". И наистина, не правя нещата за пари, понеже както много съм печелила, така и много съм губила с проектите си през последните години".

Така Енджи Касабие се представи на официалната вечеря в Адор - носителя на Българските туристически награди за най-добър ресторант в републиката, която тя организира и приготви, заедно със своя майстор - шеф в кухнята на столичния хотел Интерконтинентал. И беше поканила семейството си, за да се присъедини, за да бъдат напълно убедени гостите, че наистина ще надникнат в "Тайните на здравословната кухня", както гласеше мотото на вечерта.

Лекото меню включваше онова, което и българите и ливанците наричаме МЕЗЕ, а домакинята беше определила като "салати и дипове за споделяне": фатуш, табуле, баба гануш, хумус, сърми с лозов лист. За основно ястие предложи филе от ципура с картофи Максим, сотирани зеленчуци, пюре от артишок, сос Велуте с копър. За десерт Касабие бе избрала сурова торта с любимата си ядка - шамфъстък, и горски плодове - в случая малини.

Това е само стартът на много инициативи, свързани със здравословната кухня на прочутия ресторант Адор на жълтите павета, за които тепърва ще ви информираме.

Екип на СЛАВА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !