ДА! Central Park е тайната перла на...

"Густо" на италиански означава "вкусно". Не е ясно...

Барбра Стрейзънд обяви нов албум с...

Барбра Стрейзънд обяви новия си албум „The Secret of...

ДА! Central Park е тайната перла на Пловдив - не само красиво, но и доста густо

отпечатай новината

03.05.2025 07:53 | Видян 180 пъти

ДА! Central Park е тайната перла на Пловдив - не само красиво, но и доста густо

"Густо" на италиански означава "вкусно". Не е ясно откъде пловдивчаните са взели тази дума, за да я направят една от двете си култови от класическата фраза "Густо, майна, Филибето". Но е ясно, че и извън Капана, който си е туристически капан отвсякъде, има доста добри места човек да седне и да похапне. ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Central Park е нашето. Името не е случайно. Стъкленият павилион с тераса навън и прекрасен дизайн на интериора, подчинен на дървото - няколко стебла го разчленяват, е криста перла и безспорен фаворит. Такъв ресторант в София просто нямаме.

Менюто е доста богато. Има по няколко добри позиции във всяка група ястия. По-специално ще отбележим За ценители, където са основните и нашия избор: стекчета от свински антрекот - едно от най-крехките свински меса, които сме опитвали в България - от рядката порода източнобалканска свиня, с безупречна гарнитура. Е, не се сервира ефектно като други от позициите в менюто, но и нищо не губи от това.

По отношението на сервирането точките ги обира Тирамису за двама. Знаете, че това е един от ресторантските ни стандарти. Няма слабо заведение със силно тирамису. Тук е едно от топ 3 в страната, а сме опитвали стотици и тук, и в Италия. Десертът се сервира в двете части на кафеварка - помните ли, че имаше и такива машини, при това най-класическата по дизайн. Кремът е направен толкова фин, че е истинско удоволствие да се хапва. Беше ни препоръчан в конкуренция на друг от 3-те, но все яки десерта - тортата Шоколадово кадифе.

Което е добър преход към похвалване на сървиса - точен, професионален и вежлив, което е изключение, включително в този все по-туристически град, където все по-малко от обслужващите са с добър български език, какво пък да говорим за останалото.

Специален акцент, който ни направи впечатление и при представянето на салатите, които харесахме, при това не само заради използваното фермерско сирене, и на хляба. Той е домашно месен, при това с квас. Както сме писали вече, този детайл е супер важен. Защото алтернативата - маята, без майтап, включва бойно отровно вещество и никак не е препоръчителна.


Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !