Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Пламен Кралев е готов за решаващия ден за подновяване на договора си в GP2

отпечатай новината

11.11.2009 10:45 | Видян 3462 пъти

Пламен Кралев е готов за решаващия ден за подновяване на договора си в GP2

Българският пилот в GP2 Пламен Кралев управлява за пръв път болида от основните серии на пистата “Пол Рикар” в рамките на официалните тестове за сезон 2010 г. Пламен остана много доволен от бързината на автомобила, който е много по-мощен от този, с които се състезава преди седмица в Абу Даби и първия кръг на шампионата GP2 Asia. Шасито Dallara на болида от основните серии е способно да се държи в завой 180° на 4-та предавка поради много усъвършенстваната аеродинамика. Като представяне автомобилът от основните серии GP2 отстъпва само на Формула 1.

В първия ден от тестовете Пламен даде време с 4 сек по-слабо от най-бързия на пистата и изостава на 1,8 сек от съотборника си Кевин Чен. Двамата с българина са единствените в колоната, които не са стартирали кариерата си с картинг и формули. От два сезона Чен кара в GP2, а преди това се е състезавал в туристически автомобили. Денят обаче бе по-скоро подготвителен за българския пилот на Trident Racing, който направи най-малко обиколки от всички пилоти.
“Първият ден бе подготовка за утре. Отборът ми реши, че е по-добре да карам със стари гуми поради ограниченията за официални тестове и да оставим новите за утре, когато е решаващият ден за мен. Надявам се утре да подобря времето си на обиколка с новите гуми поне с 1-2 секунди. Като цяло днес не използвахме пълния потенциал на болида, който е много голям. Автомобилът е много по-бърз и труден за управление от GP2 Asia”, поясни Кралев.

 Българинът остана доволен от представянето си с колата като за първи път и не изпитва трудности с физическото натоварване, което тук е почти като това във Формула 1.
От представянето в предстоящия втори ден от официалните тестове на френската писта зависи дали отборът Trident ще предложи на българския пилот продължаване на договора и за основните серии GP2 в Европа през 2010 г. Основният критерий е развитието на пилота през последния месец от качването му за пръв път в болид от GP2 в Абу Даби до скоростта му с новото шаси на “Пол Рикар”.  От представянето му досега ще преценят потенциала и възможностите му за развитие в бъдеще.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !