Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Кралев извоюва продължение на договора за GP2 Европа 2010

отпечатай новината

12.11.2009 11:00 | Видян 3510 пъти

Кралев извоюва продължение на договора за GP2 Европа 2010

Пилотът на Trident Racing Пламен Кралев даде време от 1,14:5 мин на втория тен тестове на пистата “Пол Рикар” с болид GP2. Българинът успя да свали 2 секунди от вчерашното си време и на практика вече се движи със скоростта на основната група пилоти. Изоставането му от най-бързия на пистата вече е само 2 сек.
 “Потенциалът на Пламен е много голям, защото с първото си качване в автомобила, успя да постигне време, което е близко до пилоти, които карат едноместни болиди от няколко години. Най-бързото му време е със стари гуми и с автомобил, по който не сме работили като настройки, а по-скоро се съсредоточихме да усъвършенстваме карането му. Само новите гуми обикновено дават предимство от 1 секунда, но Пламен не можа да използва това предимство, тъй като все още не може да даде максимума от себе си, докато гумите са още нови. Също така след като настроим автомобила за неговия стил на каране, той ще постигне допълнителна скорост. Засега пилотът няма необходимия опит и не знае кое от поведението на болида е нормално и кое не. В момента той е далеч от максимума на възможностите си като пилот и тепърва ще развива потенциала си”, обясни Грациано Микелачи. 
След като успя да свали изоставането си от най-бързия пилот на пистата на 2 сек, Пламен Кралев получи официално предложение за продължаване на договора си с Trident Racing. Така българинът има шанс да кара и в основните серии GP2 в Европа през 2010 г., които стартират след края на зимната сесия GP2 Asia. Ръководството на тима оцени развитието на пилота, който се състезава за пръв път с болид преди по-малко от 2 седмици в Абу Даби.
“Ще предложим договор на Пламен за следващата година, защото подобрява карането си с всеки изминал ден на пистата. Бихме се радвали да му помогнем да постигне максималния си потенциал и Trident да бъде част от развитието му, което несъмнено предстои в бъдеще”, коментира Лука Зербини, мениджър на Trident Racing. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !