Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Драгана Миркович си купи дворец

отпечатай новината

15.03.2010 10:15 | Видян 7663 пъти

Драгана Миркович си купи дворец

Сръбската фолкпевица Драгана Миркович и съпругът й Тони Биелич купиха двореца Ебенфурт, който спада към културното наследство на Австрия, предаде ТАНЮГ, цитиран от БТА.
Семейство Миркович-Биелич купиха двореца през февруари, за да го спасят от щетите на времето и да го запазят, се казва в съобщение на официалния сайт на двореца.
"Целта ни е да запазим тази историческа сграда. Възнамеряваме да се преселим в двореца и една част от него да направим достъпна за обществеността, както за културни прояви, така и за ученически екскурзии", обясни известната певица.
"Тони намери двореца, който ни хареса и който не се продаваше, но все пак попитахме може ли да го купим. Много ни харесва, че дворецът е в самия център на градчето и че се намира само на трийсетина километра от Виена", каза Драгана Миркович.
Дворецът Ебенфурт се споменава за първи път през 1160 г., когато вероятно се е състоял само от една кула. Интересно е, че дворецът, който през вековете е имал много собственици, от 1944 до 1945 г. е служил за подслон на бежанци от Втората световна война, когато над 116 000 души са избягали в Ебенфурт. На 1 април 1945 г. руската армия превзела двореца и нейни части временно се настанили в нея. По таваните на двореца има прекрасни рисунки, за които съществуват исторически записи. БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !