Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Кралев завърши 15-и в най-трудното си състезание досега

отпечатай новината

06.09.2010 12:00 | Видян 2410 пъти

Кралев завърши 15-и в най-трудното си състезание досега

Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев финишира на 15-а позиция в най-трудното си състезание в кариерата, което се проведе на пистата „Ошерслебен”, Германия. Това бе първото състезание на дъжд в професионалната му кариера с едноместни болиди, която започна тази година.
 
Пилотът тръгна 18-и в силния дъжд, който започна да вали минути преди началото на надпреварата. „Това беше най-трудното ми състезание до момента, тъй като нямам никакъв опит с едноместен болид в мокри условия.

Болидът няма тракшън контрол и ABS като други автомобили, които съм карал. Поради това е необходим голям опит, за да бъде управляван на лимита в подобни условия. Направих грешки и три завъртания, но останах на пистата. Това обаче ми коства затваряне с една обиколка от най-бързите. Върнах газта, за да завърша в състезанието и го приех като тренировка в мокри условия. Освен това исках да не рискувам с автомобила, защото имам втора квалификация следобед”, коментира Кралев след финала.  

В 17,45 ч българско време предстои квалификация за утрешния старт. Второто състезание е в неделя от 15,00 ч и ще бъде излъчено директно по спортния канал Eurosport.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !