Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Пламен отпадна в първото състезание на Золдер

отпечатай новината

21.06.2010 09:20 | Видян 2462 пъти

Пламен отпадна в първото състезание на Золдер

Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев отпадна в първото състезание на пистата „Золдер”, на която се провежда четвъртия кръг от шампионата. Пилотът стартира от 18-о място, след като в петъчния ден не успя да намери най-точните настройки за пистата. В събота обаче Кралев и състезателния му инженер промениха колата и подобрението се видя още на старта.

Българинът изпревари трима пилоти до първия завой и се движеше на 14-а позиция. Зад него останаха Рикардо Тейшейра, Партива Сурешуарен, Михай Маринеску, както и Келвин Сноекс, чието място на старта бе зад българина. За съжаление обаче Пламен отпадна в 3-та обиколка. В следствие на грешка загуби контрол върху автомобила на 16-и завой. За щастие по автомобила няма технически повреди и пилотът ще може да стартира в утрешното състезание. Отпадането е първото на българина във Формула 2 след 6 успешни старта.

„Пистата бе изключително прашна поради провелата се квалификационна сесия на автомобилите от WTCC преди това, а сутринта валя дъжд. Освен това стартирах с тотално различни и неизпробвани настройки спрямо вчера. Трябваше в движение да се опитам да разбера поведението на колата. Много съжалявам, че не успях да завърша състезанието”, коментира Кралев след състезанието.  .
В неделя е втората квалификация от 10,45 ч и състезанието от 15,00 ч, което ще бъде излъчено от спортния канал Eurosport. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !