Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Пламен Кралев финишира и във второто състезание в Абу Даби

отпечатай новината

08.02.2010 10:30 | Видян 3863 пъти

Пламен Кралев финишира и във второто състезание в Абу Даби

Българският пилот в GP2 Asia Пламен Кралев завърши на 20-а позиция във второто, т. нар. спринтово състезание на пистата „Яс Марина” край Абу Даби. След 22 състезателни обиколки Пламен финишира на 1,07 мин зад победителя Давиде Валсеки. Въпреки задната позиция отборът Trident Racing е доволен от представянето на българина, който в по-голямата част от състезанието караше с темпо на много от пилотите. Най-бързата обиколка на Пламен бе 1,55,018 мин, което е под 1,2 сек от вчерашното му постижение.

„Доволен съм, защото Пламен завърши и в двете състезания. Вече успява да постигне времена, които са близки до другите пилоти”, коментира Лука Зербини, мениджър на Trident Racing. 
„През цялото състезание не съм се борил за позиция, а да завърша. Свалих повече от секунда на обиколка, но още ми е много трудно да се преквалифицирам от автомобил GT на едноместен болид. За мен стартовете от GP2 са тестови и подготовка за следващия сезон. Желанието ми е да науча максимално много за работата на едноместния болид”, обясни Пламен Кралев след финала.
Пламен е единственият пилот в GP2, който не идва от едноместни болиди и формули от по-нисък клас, което е  презедент в този шампионат. Също така той има най-кратката кариера на стартовата решетка. Това е едва третата година в кариерата му като състезател.  

Следващото състезание на 26 февруари в Бахрейн. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !