Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Пламен Кралев покри критерия за участие и се класира на 22-а позиция

отпечатай новината

05.02.2010 10:00 | Видян 4069 пъти

Пламен Кралев покри критерия за участие и се класира на 22-а позиция

Българският пилот в сериите GP2 Asia Пламен Кралев ще стартира от 22-а позиция в първото състезание на пистата „Яс Марина” край Абу Даби, където се провеждат трети и четвърти кръг от шампионата. Пилотът на Trident Racing завъртя 8 обиколки в квалификацията и даде най-бързо време 1,58 мин.

Сесията и свободната тренировка се проведоха по време на тежка пясъчна буря, която се разрази в Абу Даби от сутринта на деня.  

„Съжалявам, че не успях да направя повече обиколки на пистата. Не успяхме да вземем максимума от колата. Надявам се в състезанието да завърша, за да завъртя максималните състезателни обиколки. В момента ми е нужен опит. Все още опознавам автомобила и начина му на работа”, коментира Пламен Кралев.

Първото състезание е в петък от 16,00 ч българско време. Състезателите ще направят 33 обиколки или 75 мин, в които и задължителна смяна на най-малко 2 гуми в бокса. Второто – т. нар. спринтово състезание, е в събота, отново в 16,00 ч българско време. Дължината му е 22 обиколки или 45 мин без задължително влизане в бокса. И двете състезания ще се проведат на изкуствено осветление, защото нощта в Абу Даби настъпва около 18,00 ч местно време, когато е стартът на надпреварите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !