Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Пламен Кралев успя да достигне до Силвърстоун въпреки затвореното небе над Европа

отпечатай новината

16.04.2010 17:00 | Видян 3208 пъти

Пламен Кралев успя да достигне до Силвърстоун въпреки затвореното небе над Европа

Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев успя да достигне с автомобил до Англия и пистата „Силвърстоун” след редица премеждия, поради затварянето на въздушно пространство в почти цяла Европа в резултат на избухналия вулкан в Исландия. След като полетът му от София за Лондон бе отменен, Кралев излетя за Париж и достигна френската столица броени часове преди затварянето на летището.

Поради затварянето на летищата във Великобритания билетите за влака под Ламанша бяха изчерпани, но единствено благодарение на помощта на организаторите от Формула 2 Пламен получи резервация за натоварения поради огромния наплив на коли към Англия ферибот в Дункерк, към който се насочи с автомобил. Българският пилот успя да достигне до Силвърстоун през нощта, докато днес все още се очакват други пилоти да пристигнат на пистата, блокирани в Европа поради изригването на вулкана в Исландия.

Легендарното британско трасе „Силвърстоун” е домакин на първия кръг от шампионата Формула 2 за сезон 2010. В петъчния ден предстоят две тренировъчни сесии, а в събота квалификациите за неделните състезания. Първата надпревара в неделя е от 13,30 ч българско време и ще бъде предавана пряко по Eurosport. Второто състезание е от 17,30 ч и ще бъде излъчено по телевизионния канал на запис в понеделник от 15,15 ч.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !