Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Малина Едрева: Премахването на оценките за учениците от 1-ви до 4-ти клас не е добра идея

отпечатай новината

16.09.2010 12:20 | Видян 3322 пъти | Гласували 1

Малина Едрева: Премахването на оценките за учениците от 1-ви до 4-ти клас не е добра идея

На първия учебен ден Марк О’Селски покани в студиото една жена, вряла и кипяла в училищните среди – шефката на групата общинари от ГЕРБ-София Малина Едрева. Преди да влезе в политиката тя е имала дългогодишен учителски стаж, била е и директор на частно училище.

Едрева заяви пред първият анимационен водещ у нас, че е против идеята за премахване на оценките за учениците от 1-ви до 4-ти клас, тъй като за учителя,  ученика и родителя е от полза да има съответните критерии относно това, как се развива ученикът. „Ще видим какво ще ни предложи новият проект за Закон за средното образование, но при всички случаи ще има сериозна дискусия” - завърши председателката на комисията по образование, наука, култура и вероизповедания.

„Днешните деца получават голям поток на информация. Бих казала, че тя по-скоро им помага, отколкото пречи, стига разбира се да имат по-възрастни хора до себе си, които да ги съпътстват и насочват”, смята Едрева. „В тази връзка, ролята на съвременния учител коренно се е променила и той от източник на знания, се превръща в този, който партнира на младия човек в неговото израстване”, допълни тя.

Малина Едрева изрази недоволство, че вече 20 години образованието е било занемарено, но нещата вече сякаш тръгват бавно напред и общините започват да отделят повече пари за образование. Като пример тя даде Софийска община, от чийто бюджет през 2005 г. за подобряване на средата, в която учат и се възпитават нашите деца, са били отделени само 10 000 лв. За сравнение, от началото на тази година за същата цел са дадени 6 млн. лв. от бюджета на общината.

Едрева коментира и новия доклад на Световния икономически форум за глобалната конкурентоспособност, който излезе преди броени дни и показа, че България е на 58-мо място от 139 държави по качество на началното образование. Според нея този доклад  дава важни насоки и показва, че ефективността на образованието е повишена, но трябва да се работи по качеството.

На въпрос на Марк О’Селски, защо се е отказала от учителската професия, Малина Едрева отговори, че не се е отказала, но когато е станала общински съветник, го е направила с намерението да работи за образователните политики в общината. „Госпожа Фандъкова е човекът, заради когото се ангажирах да работя на политическата сцена. Тя е изключителен професионалист и покрай работата станахме и приятели” – сподели Едрева.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !